6155232877

Цвећари – успешни еколози!

У петак, 2. новембра, одржана је едукативна радионица за децу под називом „Авантура Зелембаћа“. На ову радионицу, са темом буђења еколошке свести код деце, отишли су ђаци наше школе, који похађају цвећарски смер. Друштво су нам правили другари из Иванова и Качарева.

 

 

 

 

Read More...
(832) 221-7631

26.10.2018. ученици наше школе су посетили овогодишњи Сајам књига у Београду, са наставницама Рајачић Минодором, Крстевски Тијаном и Крстић Данијелом. Било нам је задовољство да упознамо наше ученике са овом значајном културном манифестацијом.

 

 

 

 

720-606-1549

ПРИЧЕ ИЗ НАШЕ ШКОЛЕ – РЕПОРТАЖА


Read More...

ПРЕДСТАВА „РУЖНО ПАЧЕ” У ПОСЕТИ ЗАЈЕЧАРУ


Наша представа „Ружно паче“ својом актуелном и универзалном темом помера границе. Проблем дискриминације, вршњачког насиља, последица које оне остављају на личност младог човека, али и начини ненасилне комуникације и мирно решавања конфликата, држе пажњу публике од првог до последњег минута.

Read More...

ПОСЕТА ПОЉОПРИВРЕДНОМ ФАКУЛТЕТУ


Најмлађи ученици наше школе посетили су 12.10.2018. године огледно добро Пољопривредног факултета у Радмиловцу и у једнодневној екскурзији „Авантуре зелембаћа“ стекли нова знања и уживали у природи и дружењу.

Посетили смо акваријум, упознали се се различитим врстама риба. Возили смо се чамцима и уживали смо у вожњи. Учествовали смо у радионици „Потрага за благом“. Научили смо како да правимо торбе и мараме од различитог материјала. Са другарима из вртића учествовали смо у еколошкој радионици и еколошком квизу.

Read More...

БИЛИ СМО НА САОБРАЋАЈНОМ ПОЛИГОНУ


27. септембра ове године ученици нижих разреда наше школе добили су прилику да се упознају са саобраћајним полигоном, као гости у школи “Бранко Радичевић”. Било је другара из других школа са којима смо се упознали и дружили. И најважније, упознали смо се са основним правилима понашања у саобраћају. Научили смо како се прелази улица на безбедан начин, да треба да погледамо на обе стране пре преласка пешачког прелаза, као и да обратимо пажњу на светло на семафору.

4422281892

МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО


Поводом обележавања Дечје недеље „Моје је право да живим срећно и здраво“, 05.10.2018. нашу школу посетили су ученици ОШ „Јован Јовановић Змај“. Том приликом организовано је дружење ученика двеју школа у којем је, између осталог, велика пажња посвећена увек актуелној и присутној теми, борби против вршњачког насиља.

309-313-1581

БОЈЕ РУЈА У ДЕЛИБЛАТСКОЈ ПЕШЧАРИ


Планинарско друштво „Јеленак“ организовало је манифестацију „Боје руја“, 06.10.2018. године за све љубитеље природе у Делиблатској пешчари. Ученици школе „Мара Мандић“ са наставницима из Тима за заштиту ученика/деце од насиља, злостављања и занемаривања су први пут учествовали на оваквој еколошкој и рекреативно-спортској акцији.

Read More...
(314) 507-4347

У оквиру Тима Дечји савез током Дечје недеље одржана је радионица под називом „Реци НЕ дискриминацији, предрасудама и стереотипима“. Нашим ученицима је на занимљив начин прочитан текст уз демонстрацију и драматизацију, након чега је уследила дискусија и дебата, као и извлачење порука о правилном понашању.

Read More...

ДРУЖЕЊЕ СА „ЗМАЈЕВЦИМА”


Поводом Дечје недеље, у оквиру Тима Дечји савез, на нашу велику радост, а на иницијативу учитељице Душанке Капунац, у нашој школи организовано је дружење са ученицима IV-1и IV-2 ОШ „Јован Јовановић Змај“.

Read More...